WEER EN WIND

Met veel plezier onderhouden wij  al 90 jaar onze carrousel. Ze groeide van opgooi molen gestaag naar een statige springpaarden carrousel met veel houten ornamenten, die we opkochten van stoomcarrousel exploitanten die er geen brood meer in zagen.

Maar wij gingen verder! Dat hout niet voor eeuwig is als het vele maanden buiten staat aan de wilde Scheveningse kust kan ons niet deren. Het gevoel een van de laatste volledig houten springpaarden carrousels van Europa te bezitten maakt ons trots.

En iedere dag dat ik de molen draai sta ik met een grote glimlach dynamisch stil in de tijd!

DE DOME

We bouwen graag een volledig transparante koepel over de molen. De wanden zijn van glas zijn en rondom te openen.

Het dak wordt van ETFE folie, ook transparant en UV-werend, licht en stormvast. Precies wat we op Scheveningen nodig hebben.

Het wordt een semi-permanente zelfdragende constructie gebouwd, op minimale afstand van de draaiende vloer. 

Constructeur Octatube Delft in samenwerking met Buytink.

DUURZAAM

We bekijken de mogelijkheid om alle stroom die we gebruiken op te wekken met zonnecellen die IN het dak verweven kunnen zijn!

Om zelf stroom te kunnen genereren hebben we slechts  30% van het dakoppervlak nodig. Één Tesla Wall zou al voldoende vermogen kunnen leveren.

(Mijn 300 lampen zijn al LED en 700 spiegels kosten geen stroom !)

HOE WILLEN WE DAT DOEN?

We hebben uw hulp nodig! Teken de petitie om de gemeente Den Haag te overtuigen van het belang van een overdekte overkapping.

Help ons om de vergunning te krijgen. Teken de petitie en laat je stem horen!